Älgspett passar utmärkt för grillen och gillas av stora och små
Ingredienser 6 portioner
Älgspett
- 6 st grillspett
- 800 g älgfärs (nöt eller lamm går också bra)
- 1 gul lök
- 2 msk finhackad persilja
- 1 ägg
- 1 msk kinesisk soya
- 2 tsk salt
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad mynta
- 1 tsk torkad mald koriander
- 1 tsk vitlökspulver
Glaze
- 2 msk cane syrup
- 1 msk solrosolja
- 1 tsk kinesisk soya
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm salt
Tabbouleh
- 2 dl röd quinoa + 4 dl grönsaksbuljong
- 250 g bladpersilja
- 1 knippe salladslök
- 1 kruka krispsallad
- 6 tomater
- 1 dl citronjuice
- 1/2 dl olivolja
- Salt och peppar
Tillbehör
Gör så här:
Tabbouleh: Koka quinoa i buljong utan lock tills vätskan är borta, ca 20 min. Låt kallna. Hacka persilja, lök, sallad och tomater. Blanda med citronjuice och olivolja och rör ner quinoa. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Tzatziki: Recept
Glaze: Blanda alla ingredienser.
Kebabspett: Lägg spetten i blöt. Finhacka lök och persilja, blanda med övriga ingredienser och rör ihop med färsen. Rulla 6 långa korvar och trä igenom ett grillspett. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och stek i ugnen på 175 grader i 10 min. Låt kallna och pensla med glazen.
Så här långt kan du förbereda dagen innan.
Grilla spetten tills de fått fin färg och är varma igenom. Servera med tabbouleh, tzatziki, bröd och hummus!