Gravad älgbiff med tranbär-chilichutney

Fantastiskt gott och lite annorlunda!20959629s_f

Ingredienser

Gravad älgbiff

  • 1 kg älgbiff
  • 1 1/2 dl salt
  • 2 dl socker
  • Rosé och svartpeppar 

Tranbär-chilichutney

  • 3 dl tranbär
  • 3 msk farin eller muscovadosocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 gelatinblad

Gör så här:

Gravad älgbiff: Blanda socker, salt och peppar och gnid in i köttet. Lägg i en tättslutande påse och låt grava i kylen 2 dygn. Vänd köttet ett par gånger och lägg gärna något tungt ovanpå. Frys köttet och lägg i kylen 2 timmar innan det skärs upp. 

Tranbär-chilichutney: Koka tranbär, socker, vinäger, ingefära och chili i ca 15 min. Blötlägg gelatinet och tillsätt till den kokande chutneyn, tillsätt persiljan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s