Fantastiskt gott och lite annorlunda!
Ingredienser
Gravad älgbiff
- 1 kg älgbiff
- 1 1/2 dl salt
- 2 dl socker
- Rosé och svartpeppar
Tranbär-chilichutney
- 3 dl tranbär
- 3 msk farin eller muscovadosocker
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 finhackad röd chili
- 1 msk finhackad persilja
- 1 gelatinblad
Gör så här:
Gravad älgbiff: Blanda socker, salt och peppar och gnid in i köttet. Lägg i en tättslutande påse och låt grava i kylen 2 dygn. Vänd köttet ett par gånger och lägg gärna något tungt ovanpå. Frys köttet och lägg i kylen 2 timmar innan det skärs upp.
Tranbär-chilichutney: Koka tranbär, socker, vinäger, ingefära och chili i ca 15 min. Blötlägg gelatinet och tillsätt till den kokande chutneyn, tillsätt persiljan.