Fläsklägg med rotmos

I all enkelhet är denna rätt helt fantastisk! Passa på att göra ärtsoppa av spadet, godare än så blir det inte20190821_113123

Ingredienser, 4 portioner

Fläsklägg

  • 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn

Rotmos

  • 1 kålrot
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 50 g smör
  • Salt

Tillbehör

  • Senap
  • Bladpersilja

Gör så här:

Skölj läggen i kallt vatten och lägg de i en kastrull. Fyll på vatten så det täcker läggen, koka upp och skumma av ordentligt. Lägg i grovhackad lök och morot, lagerblad och kryddpeppar. Koka under lock i ca 2 timmar eller tills köttet släpper benet.

Skala och skiva rotsaker, koka tills de är riktigt mjuka (ca 15-20 min). Använd stamp eller matberedare för att mosa rotsakerna, skiva i smör och smaka av med salt.

Servera med din favoritsenap och garnera med bladpersilja!

Tips! Sila av spadet från läggen och använd som buljong till ärtsoppa, godare kan det inte bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s