I all enkelhet är denna rätt helt fantastisk! Passa på att göra ärtsoppa av spadet, godare än så blir det inte
Ingredienser, 4 portioner
Fläsklägg
- 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 2 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
Rotmos
- 1 kålrot
- 4 morötter
- 4 potatisar
- 1 palsternacka
- 50 g smör
- Salt
Tillbehör
- Senap
- Bladpersilja
Gör så här:
Skölj läggen i kallt vatten och lägg de i en kastrull. Fyll på vatten så det täcker läggen, koka upp och skumma av ordentligt. Lägg i grovhackad lök och morot, lagerblad och kryddpeppar. Koka under lock i ca 2 timmar eller tills köttet släpper benet.
Skala och skiva rotsaker, koka tills de är riktigt mjuka (ca 15-20 min). Använd stamp eller matberedare för att mosa rotsakerna, skiva i smör och smaka av med salt.
Servera med din favoritsenap och garnera med bladpersilja!
Tips! Sila av spadet från läggen och använd som buljong till ärtsoppa, godare kan det inte bli!