Flankstek med chipotle-bearnaise och ugnsbakade tomater

En riktigt fin, mör flankstek är tio gånger godare än filé!20190821_112543

Ingredienser 4 portioner

Flankstek och sky

  • 800 g flankstek
  • Salt och peppar
  • Olja och smör till stekning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk konc. kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soya
  • Majsstärkelse + kallt vatten

Chipotle-bearnaise

Puré av palsternacka och potatis

  • 400 g palsternacka
  • 600 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl grädde
  • Salt

Tillbehör

  • 400 g små tomater på kvist
  • Svartrot eller bladpersilja att garnera med

Gör så här:

Chipotle-bearnaise: Följ receptet för bearnaise och tillsätt chipotle BBQ-sås.

Puré av palsternacka och potatis: Skala och koka palsternacka och potatis mjuk, pressa och tillsätt smör och grädde. Smaka av med salt.

Flankstek och sky: Dela flanksteken i 4 bitar och gnid in salt och peppar. Hetta upp en panna med smör och olja och bryn köttet på alla sidor ordentligt. Lägg köttet i en ugnsform och stek färdigt i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader. Låt vila.

Koka ur stekpannan med vatten och tillsätt fond, soya och red till önskad konsistens.

Ugnsbakade tomater: lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olja och salt och baka i ugnen på 225 grader tills de börjar spricka i skalet.

Servera flanksteken med lite sky, potatis och palsternackspuré, ugnsbakade tomater och chipotle-bearnaise, garnera med friterad svartrot eller bladpersilja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s