Fiskbullar med kaviarsås

Har äntligen provat Mannerströms kaviarsås! Helt otroligt gott till hemmagjorda fiskbullar1

Ingredienser 4-6 portioner

Fiskbullar

  • 600 g vit fiskfilé (Alaska pollock, torsk eller sej)
  • 1 purjolök
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Smör och olja till stekning

Kaviarsås

  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk orökt kaviar
  • 125 g smör
  • 1 msk finhackad dill
  • 1/2 msk majsstärkelse + 1/2 msk kallt vatten
  • Salt och vitpeppar

Tillbehör

  • Kokt potatis
  • Grönsallad
  • Färsk dill

Gör så här:

Fiskbullar: Vispa ihop ägg, ströbröd, potatismjöl, grädde, salt, vitpeppar och dill och låt dra 10 min. Ta den ljusa delen av purjolöken och grovhacka. Dela fisken i bitar. Mixa purjolök och fisk i matberedare ett par min. Blanda ihop med äggsmeten och ställ svalt en stund. Koka upp en kastrull med saltat vatten och låt sjuda, forma bollar av smeten och lägg i vattnet med hjälp av en sked. Man kan behöva blöta händerna i kallt vatten så klibbar det mindre. Låt bullarna sjuda 5 min efter att de flutit upp till ytan, ta upp med en hålslev. Bryn fiskbullarna i en blandning av smör och olja tills de fått fin färg. (Det går att hoppa över kokningen men de blir då svåra att få runda)

Kaviarsås: Koka upp grädde, crémefraiche, smör och kaviar. Tillsätt dill och majsstärkelse utrört i kallt vatten under omrörning och låt småkoka ett par min. Smaka av med salt och peppar.

Servera fiskbullarna med kaviarsås, kokt potatis och en grönsallad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s