Har äntligen provat Mannerströms kaviarsås! Helt otroligt gott till hemmagjorda fiskbullar
Ingredienser 4-6 portioner
Fiskbullar
- 600 g vit fiskfilé (Alaska pollock, torsk eller sej)
- 1 purjolök
- 1 msk finhackad dill
- 2 ägg
- 1/2 dl grädde
- 4 msk ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1/2 tsk salt
- Vitpeppar
- Smör och olja till stekning
Kaviarsås
- 1 1/2 dl grädde
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 1 msk orökt kaviar
- 125 g smör
- 1 msk finhackad dill
- 1/2 msk majsstärkelse + 1/2 msk kallt vatten
- Salt och vitpeppar
Tillbehör
- Kokt potatis
- Grönsallad
- Färsk dill
Gör så här:
Fiskbullar: Vispa ihop ägg, ströbröd, potatismjöl, grädde, salt, vitpeppar och dill och låt dra 10 min. Ta den ljusa delen av purjolöken och grovhacka. Dela fisken i bitar. Mixa purjolök och fisk i matberedare ett par min. Blanda ihop med äggsmeten och ställ svalt en stund. Koka upp en kastrull med saltat vatten och låt sjuda, forma bollar av smeten och lägg i vattnet med hjälp av en sked. Man kan behöva blöta händerna i kallt vatten så klibbar det mindre. Låt bullarna sjuda 5 min efter att de flutit upp till ytan, ta upp med en hålslev. Bryn fiskbullarna i en blandning av smör och olja tills de fått fin färg. (Det går att hoppa över kokningen men de blir då svåra att få runda)
Kaviarsås: Koka upp grädde, crémefraiche, smör och kaviar. Tillsätt dill och majsstärkelse utrört i kallt vatten under omrörning och låt småkoka ett par min. Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskbullarna med kaviarsås, kokt potatis och en grönsallad!