Fishcake med sardell- och kaprisdressing

Med inspiration av den världsberömde Gordon Ramsey, denna rätt passar både som huvudrätt och förrätt!20190821_112127

Ingredienser 4-6 portioner

Fish-cakes

  • 600 g vit fiskfilé (Alaska pollock, torsk eller sej)
  • 1 purjolök
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Smör och olja till stekning

Sardell- och kaprisdressing

  • 1 1/2 msk kapris
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 6 sardellfiléer
  • 3 msk olivolja

Tillbehör

  • Grönsallad
  • Färsk dill

Gör så här:

Fisk-cakes: Vispa ihop ägg, ströbröd, potatismjöl, grädde, salt, vitpeppar och dill och låt dra 10 min. Ta den ljusa delen av purjolöken och grovhacka. Dela fisken i bitar. Mixa purjolök och fisk i matberedare ett par min. Blanda ihop med äggsmeten och ställ svalt en stund. Koka upp en djup stekpanna med saltat vatten och låt sjuda, forma biffar av smeten och lägg i vattnet med hjälp av en hålslev. Man kan behöva blöta händerna i kallt vatten så klibbar det mindre. Låt sjuda 5 min och vänd dom sedan försiktigt och låt sjuda 5 min till. Bryn sedan i en blandning av smör och olja tills de fått fin färg. (Tips: vill du få dom runda och fina, använd en tartar-form och frys en stund innan de kokas)

Sardell- och kaprisdressing: Finhacka löken, hacka kapris och sardeller. Blanda alla ingredienser väl.

Servera med en blandad sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s