Med inspiration av den världsberömde Gordon Ramsey, denna rätt passar både som huvudrätt och förrätt!
Ingredienser 4-6 portioner
Fish-cakes
- 600 g vit fiskfilé (Alaska pollock, torsk eller sej)
- 1 purjolök
- 1 msk finhackad dill
- 2 ägg
- 1/2 dl grädde
- 4 msk ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1/2 tsk salt
- Vitpeppar
- Smör och olja till stekning
Sardell- och kaprisdressing
- 1 1/2 msk kapris
- 3 schalottenlökar
- 2 msk finhackad persilja
- 6 sardellfiléer
- 3 msk olivolja
Tillbehör
- Grönsallad
- Färsk dill
Gör så här:
Fisk-cakes: Vispa ihop ägg, ströbröd, potatismjöl, grädde, salt, vitpeppar och dill och låt dra 10 min. Ta den ljusa delen av purjolöken och grovhacka. Dela fisken i bitar. Mixa purjolök och fisk i matberedare ett par min. Blanda ihop med äggsmeten och ställ svalt en stund. Koka upp en djup stekpanna med saltat vatten och låt sjuda, forma biffar av smeten och lägg i vattnet med hjälp av en hålslev. Man kan behöva blöta händerna i kallt vatten så klibbar det mindre. Låt sjuda 5 min och vänd dom sedan försiktigt och låt sjuda 5 min till. Bryn sedan i en blandning av smör och olja tills de fått fin färg. (Tips: vill du få dom runda och fina, använd en tartar-form och frys en stund innan de kokas)
Sardell- och kaprisdressing: Finhacka löken, hacka kapris och sardeller. Blanda alla ingredienser väl.
Servera med en blandad sallad.