Fish & chips

Nu börjar det rasa in abborrfiléer och det måste firas med lite fisk & chips! Otroligt gott1

Ingredienser 4 portioner

  • 600 g abborrfiléer, delade
  • 2 dl lättöl eller vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 1/2 dl mjöl
  • Salt och peppar

Mango chutney- dressing med curry

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk mango chutney
  • 1 tsk currypulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • Salt och vitpeppar

Tillbehör

  • Pommes
  • Flingsalt
  • Hackad gräslök

Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ svalt.

Vispa ihop öl/vatten med potatismjöl och mjöl, salta och peppra. Dela abborrfiléerna och torka på hushållspapper, salta och peppra. Värm oljan till 170-180 grader, använd en tång och doppa filéerna i frityrsmeten och låt rinna av lite. Doppa ner till hälften i oljan och håll ett par sekunder, släpp sedan ner hela filén (släpper man ner hela på en gång kan den fastna i botten). Fritera i omgångar och låt rinna av på hushållspapper.

Servera med pommes, mango chutney- dressing och garnera med lite hackad gräslök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s