Nu börjar det rasa in abborrfiléer och det måste firas med lite fisk & chips! Otroligt gott
Ingredienser 4 portioner
- 600 g abborrfiléer, delade
- 2 dl lättöl eller vatten
- 1 dl potatismjöl
- 1 1/2 dl mjöl
- Salt och peppar
Mango chutney- dressing med curry
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk mango chutney
- 1 tsk currypulver
- 1/2 tsk gurkmeja
- Salt och vitpeppar
Tillbehör
- Pommes
- Flingsalt
- Hackad gräslök
Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ställ svalt.
Vispa ihop öl/vatten med potatismjöl och mjöl, salta och peppra. Dela abborrfiléerna och torka på hushållspapper, salta och peppra. Värm oljan till 170-180 grader, använd en tång och doppa filéerna i frityrsmeten och låt rinna av lite. Doppa ner till hälften i oljan och håll ett par sekunder, släpp sedan ner hela filén (släpper man ner hela på en gång kan den fastna i botten). Fritera i omgångar och låt rinna av på hushållspapper.
Servera med pommes, mango chutney- dressing och garnera med lite hackad gräslök!