En klassisk entrecote med bea, svår att klå
Ingredienser, 4 portioner
- 1 kg hängmörad entrecóte (4 tjocka skivor)
- Salt & peppar
- Smör och olja
- 800 g tvättad fin potatis (gärna liten delikatesspotatis)
- 1/2 zuccini
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 knippe salladslök
Tillbehör
- Bèarnaise (eller färdig)
- Ärtskott
Gör så här:
Ta fram köttet i god tid så det hinner bli rumstempererat.
Vänd potatisen i olja och lägg i en djup plåt med smörpapper, salta och peppra. Rosta potatisen i ugnen på 225 grader ca 30 min. Hacka zuccini, paprika, lök och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite olja, grädda i ugnen på 225 grader ca 15 min.
Gnid in köttet med salt och peppar, hetta upp en panna med smör och olja och stek köttet till önskad stekgrad. Ös ordentligt. När köttet är färdigt, ta lite vatten i stekpannan och koka upp för att få en härlig steksky.
Servera köttet med steksky, rostad potatis, grönsaker och bèarnaise!