Entrecote med parmesanrostad potatis och ratatouille

En fin entrecote med parmesanrostad potatis och ratatoille, då är lördagen räddad 1

Ingredienser 4 portioner

  • 4 bitar entrecote
  • Salt och peppar
  • Olja och smör

Parmesanrostad potatis

  • 1 kg fin liten tvättad potatis
  • 50 g finriven parmesan
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk salt och 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 uppvispat ägg
  • Olja

Ratatouille

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 stor gul lök
  • 1 liten zucchini
  • 1 burk krossade tomater
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Bearnaise
  • Ärtskott

Gör så här:

Ratatouille: Tärna alla grönsaker, blanda med krossade tomater och stek i ugnen på 225 grader ca 20 min. Rör om emellanåt. Smaka av med salt och peppar.

Parmesanrostad potatis: Blanda parmesan, ströbröd, salt, peppar och oregano i en skål. Dela potatisen, doppa i uppvispat ägg och rulla i parmesanblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen på 225 grader 20-30 min. Ringla över olja efter ca 10 min. Vänd potatisen efter drygt halva tiden.

Köttet: Låt köttet bli rumstempererat ca 1 timme innan tillagning. Salta och peppra och stek i het panna med olja och smör. Ös ordentligt.

Servera med potatisen, ratatouille och en god bearnaise, garnera med ärtskott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s