En fin entrecote med parmesanrostad potatis och ratatoille, då är lördagen räddad
Ingredienser 4 portioner
- 4 bitar entrecote
- Salt och peppar
- Olja och smör
Parmesanrostad potatis
- 1 kg fin liten tvättad potatis
- 50 g finriven parmesan
- 1/2 dl ströbröd
- 1/2 tsk salt och 1 krm peppar
- 1 tsk oregano
- 1 uppvispat ägg
- Olja
Ratatouille
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 stor gul lök
- 1 liten zucchini
- 1 burk krossade tomater
- Salt och peppar
Tillbehör
- Bearnaise
- Ärtskott
Gör så här:
Ratatouille: Tärna alla grönsaker, blanda med krossade tomater och stek i ugnen på 225 grader ca 20 min. Rör om emellanåt. Smaka av med salt och peppar.
Parmesanrostad potatis: Blanda parmesan, ströbröd, salt, peppar och oregano i en skål. Dela potatisen, doppa i uppvispat ägg och rulla i parmesanblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Stek i ugnen på 225 grader 20-30 min. Ringla över olja efter ca 10 min. Vänd potatisen efter drygt halva tiden.
Köttet: Låt köttet bli rumstempererat ca 1 timme innan tillagning. Salta och peppra och stek i het panna med olja och smör. Ös ordentligt.
Servera med potatisen, ratatouille och en god bearnaise, garnera med ärtskott!