Crêpes med svampfyllning

Perfekt att göra av gårdagens pannkaka! 1

Ingredienser 4 portioner

  • 8 pannkakor
  • 400 g svamp
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl grädde
  • 1 1/2 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk kallt vatten
  • Smör och olja till stekning
  • Salt och vitpeppar
  • 50 g riven Västerbottensost

Tillbehör

  • Grönsallad
  • Smörstekt svamp

Gör så här:

Skiva svampen och hacka schalottenlök. Hetta upp en stekpanna med smör och olja (mycket, svampen suger åt sig), salta och bryn svampen och löken. Häll grädden i en kastrull och koka upp, rör ut majsstärkelse i kallt vatten och tillsätt under omrörning. Stuvningen ska bli ganska tjock. Rör i svampen och löken och smaka av med salt och vitpeppar. 

Fyll pannkakorna med svampstuvningen och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och strö över riven Västerbottensost. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 10-15 min. Servera med en grönsallad och lite smörstekt svamp på sidan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s