En perfekt sommarrätt som kan göras väldigt enkelt! Hemgjorda pommes är svåra att klå men för enkelhetens skull kan man klyfta potatisen och steka i ugnen istället.
Ingredienser 4 portioner
- 400 g kycklingfilé (eller färdiggrillat kycklingkött)
- Cayennepeppar, salt, svartpeppar
- Olja och smör till stekning
- 1 paket bacon
- 2 tomater
- Krispsallad eller annan sallad
- 12 skivor bröd (Levain på bilden)
Rökig chili-majonäs
- 4 dl majonnäs
- 2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 2 krm liquid smoke (går bra utan om man istället tar rökt paprikapulver)
Tillbehör
- Pommes
- Tandpetare eller blompinnar
Gör så här:
Rökig chili-majonnäs: Blanda alla ingredienser och låt stå svalt någon timme.
Club sandwich: Salta och peppra kycklingen, hetta upp en panna och stek i olja och smör tills den fått en fin yta. Stek färdigt i ugnen på 150 grader ca 20 min (70 grader innertemperatur). Låt vila en stund innan den skivas. Dela baconskivorna och stek dom knapriga, låt rinna av på hushållspapper. Rosta eller grilla bröden, varva med chili-majonäs, sallad, bacon och skivad tomat. Tryck ihop smörgåsen och stick genom ett par tandpetare, dela med en brödkniv i 2 eller 4 delar.
Servera med pommes och chili-majonäs!