Chokladtryffel med espresso

Chokladtryffel har en given plats på mitt julbord! Jag brukar variera med olika smaker och i år blev det espresso 1.jpg

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad (70%)
  • 2 dl grädde
  • 25 g smör
  • 1 1/2 msk Nescafé espresso (snabbkaffe)
  • 1 dl florsocker
  • Kakao till garnering

Gör så här:

Koka upp grädde och smör, rör i kaffepulver och florsocker. Ta kastrullen från plattan och låt svalna 5 min. Bryt i chokladen och låt stå 15 min, rör om när all choklad smält. Ställ svalt över natten, forma tryfflarna och rulla dom i kakao. Ett par vinylhandskar rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s