Chèvresallad med rostade valnötter och honungsvinegrette

Den perfekta sommarlunchen eller varför inte som en förrätt! Jag brukar säga att om jag måste välja nåt att äta resten av livet skulle det vara ost!20190821_221946

Ingredienser 4 portioner

  • 400 g Chèvreost på rulle
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 päron
  • 100 g Ruccolasallad
  • 50 g valnötskärnor
  • smör, olja och salt till stekning/rostning

Honungsvinägrett

  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk solrosolja
  • svartpeppar

Tillbehör

  • Granatäppelkärnor eller körsbärstomater

Gör så här:

Rosta valnötterna i en ugnsform med olja ca 5-10 min i 200 grader. Det går bra att göra i stekpanna också. Strö över salt och häll upp på hushållspapper. (Det går bra att ha naturella nötter till salladen också)

Dela osten och päron i skivor. Vispa upp ägget och doppa osten en sida i taget i ägg och sedan i ströbröd. Hetta upp en panna med smör och olja och stek päronskivorna först, lägg över på fat och stek sedan osten.  

Lägg först upp ruccola, sedan päron och ost. Strö över rostade valnötter och granatäppelkärnor.

Rör ihop alla ingredienser till vinägretten och ringla över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s