Den perfekta sommarlunchen eller varför inte som en förrätt! Jag brukar säga att om jag måste välja nåt att äta resten av livet skulle det vara ost!
Ingredienser 4 portioner
- 400 g Chèvreost på rulle
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 2 päron
- 100 g Ruccolasallad
- 50 g valnötskärnor
- smör, olja och salt till stekning/rostning
Honungsvinägrett
- 2 msk flytande honung
- 2 msk vit balsamvinäger
- 2 msk solrosolja
- svartpeppar
Tillbehör
- Granatäppelkärnor eller körsbärstomater
Gör så här:
Rosta valnötterna i en ugnsform med olja ca 5-10 min i 200 grader. Det går bra att göra i stekpanna också. Strö över salt och häll upp på hushållspapper. (Det går bra att ha naturella nötter till salladen också)
Dela osten och päron i skivor. Vispa upp ägget och doppa osten en sida i taget i ägg och sedan i ströbröd. Hetta upp en panna med smör och olja och stek päronskivorna först, lägg över på fat och stek sedan osten.
Lägg först upp ruccola, sedan päron och ost. Strö över rostade valnötter och granatäppelkärnor.
Rör ihop alla ingredienser till vinägretten och ringla över!