Enkel och ljuvligt god rätt som passar utmärkt när du har för mycket kantareller!
Ingredienser 5 portioner
Cannelloni
- 500 g gula kantareller
- 100 g rökt renstek
- 1 schalottenlök
- 250 g ricotta
- 50 g hackad spenat
- 50 g riven Västerbottensost
- 10 färska lasagneplattor
- Salt och peppar
- Olja och smör till stekning
Bechamelsås
- 2 1/2 dl grädde + 2 1/2 dl mjölk
- 50 g smör
- 2 msk majsstärkelse + 2 msk kallt vatten
- Salt och peppar
Topping
- 50 g riven mozzarella
Tillbehör
- Grönsallad
- Ärtskott
Gör så här:
Cannelloni: Stek kantareller och finhackad schalottenlök i smör och olja, hacka upp rensteken. Mixa kantareller, lök och renstek i en matberedare. Blanda ner hackad spenat, ricotta och Västerbottensost, smaka av med salt och peppar. Lägg lasagneplattorna i blöt i varmt vatten, lägg ut fyllning längs långsidan och rulla ihop (om man blötlägger lasagneplattorna före så spricker de inte när man rullar ihop dom). Lägg med lite mellanrum i en ugnsform.
Bechamelsås: Koka upp grädde, mjölk och smör i en kastrull. Rör ihop majsstärkelse och vatten och tillsätt under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över lasagnerullarna och strö över mozzarella. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 20 min.
Servera med en grönsallad!