Cannelloni med kantareller och renstek

Enkel och ljuvligt god rätt som passar utmärkt när du har för mycket kantareller!1

Ingredienser 5 portioner

Cannelloni

  • 500 g gula kantareller
  • 100 g rökt renstek
  • 1 schalottenlök
  • 250 g ricotta
  • 50 g hackad spenat
  • 50 g riven Västerbottensost
  • 10 färska lasagneplattor
  • Salt och peppar
  • Olja och smör till stekning

Bechamelsås

  • 2 1/2 dl grädde + 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 2 msk majsstärkelse + 2 msk kallt vatten
  • Salt och peppar

Topping

  • 50 g riven mozzarella

Tillbehör

  • Grönsallad
  • Ärtskott

Gör så här:

Cannelloni: Stek kantareller och finhackad schalottenlök i smör och olja, hacka upp rensteken. Mixa kantareller, lök och renstek i en matberedare. Blanda ner hackad spenat, ricotta och Västerbottensost, smaka av med salt och peppar. Lägg lasagneplattorna i blöt i varmt vatten, lägg ut fyllning längs långsidan och rulla ihop (om man blötlägger lasagneplattorna före så spricker de inte när man rullar ihop dom). Lägg med lite mellanrum i en ugnsform.

Bechamelsås: Koka upp grädde, mjölk och smör i en kastrull. Rör ihop majsstärkelse och vatten och tillsätt under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över lasagnerullarna och strö över mozzarella. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 20 min.

Servera med en grönsallad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s