Älgstroganoff går utmärkt att göra på helgens rester av biff eller tjälknöl
Ingredienser 4 portioner
- 400 g älgbiff eller rester av älgstek/tjälknöl
- Smör och olja till stekning
- 1 gul lök
- 1 liten röd paprika
- 1 1/2 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk kinesisk soya
- 1/2 msk Worcestershiresås
- 1/2 msk majsstärkelse + 1/2 msk kallt vatten
Tillbehör
- Kokt matvete
- Ärtskott eller persilja
- Grönsallad
Gör så här:
Strimla kött, lök och paprika och fräs i het panna med olja och smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, kalvfond, soya, Worcestershiresås och ev lite chili. Rör ut majsstärkelse i kallt vatten och häll i under omrörning. Låt puttra under lock ca 15 min. Servera med kokt matvete och garnera med ärtskott!