Älgstroganoff

 Älgstroganoff går utmärkt att göra på helgens rester av biff eller tjälknöl 20190821_110748

Ingredienser 4 portioner

  • 400 g älgbiff eller rester av älgstek/tjälknöl
  • Smör och olja till stekning
  • 1 gul lök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 1/2 msk tomatpuré 
  • 3 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1/2 msk Worcestershiresås
  • 1/2 msk majsstärkelse + 1/2 msk kallt vatten

Tillbehör

  • Kokt matvete
  • Ärtskott eller persilja
  • Grönsallad

Gör så här:

Strimla kött, lök och paprika och fräs i het panna med olja och smör. Tillsätt tomatpuré, grädde, kalvfond, soya, Worcestershiresås och ev lite chili. Rör ut majsstärkelse i kallt vatten och häll i under omrörning. Låt puttra under lock ca 15 min. Servera med kokt matvete och garnera med ärtskott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s