Älgburgare med coleslaw och krispiga lökringar

Burgare är gott att göra på alla sorters kött, här kommer recept på en älgburgare med sourcream-pepper dressing, coleslaw och krispiga lökringar!

20190821_110209

Ingredienser 8 portioner

Älgburgare

  • 1 kg älgfärs
  • Salt, svartpeppar och rosépeppar

Sourcream-pepper dressing, 3 dl

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk hela svartpepparkorn
  • 2 tsk hela rosèpepparkorn
  • 1 krm salt
  • 2 krm lökpulver
  • 1 tsk socker

Krispiga lökringar

  • 2 stora gula lökar
  • 1 dl öl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver

Tillbehör

Gör så här:

Burgare: Forma 8 burgare för hand eller i en press. Stek på hög värme med olja och smör tills de fått en fin yta, lägg i en ugnsform och stek färdigt i ugnen på 150 grader ca 5 min. Burgarna ska ha en innertemperatur på ca 50 grader. Rosta brödet och skär upp tillbehören.

Sourcream-pepper dressing: Mortla pepparkornen och blanda med övriga ingredienser. Gör den dagen innan och låt den stå till sig över natten!

Krispiga lökringar: Vispa ihop öl, mjöl, potatismjöl, salt och lökpulver till en jämn smet. Skär löken i skivor (inte alltför tunna) och plocka isär ringarna. Vänd lökringarna i potatismjöl, doppa i frityrsmeten och fritera i en tjockbottnad panna med olja (180 grader) tills de fått en fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Det mesta går att göra i förväg, egentligen allt utom att steka burgarna och att fritera lökringarna. 

Servera burgarna med tillbehör och nyfriterade lökringar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s