Äggrulle med laxmousse och spenat

Underbart gott som passar till alla buffébord!9886485s_f

Ingredienser ca 10 bitar

Omelett

  • 8 stora ägg
  • 3/4 dl grädde
  • 1/2 tsk salt

Laxmousse

  • 200 g kallrökt lax
  • 200 g Creamcheese gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad dill 

Garnering

  • Sikrom
  • Groddar

Gör så här:

Omelett: Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (ca 35×25 cm) och vik upp på kanterna. Vispa ihop omeletten och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills den är helt fast men inte fått nån färg, 5-10 min. Vänd försiktigt upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet ovanpå. Låt kallna. 

Laxmousse: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet.

När omeletten har kallnat, fördela fyllningen ovanpå och lägg ut spenatblad. Rulla ihop och låt pressa i plastfolie över natten. 

Skär upp rullen och garnera med sikrom och groddar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s