Underbart gott som passar till alla buffébord!
Ingredienser ca 10 bitar
Omelett
- 8 stora ägg
- 3/4 dl grädde
- 1/2 tsk salt
Laxmousse
- 200 g kallrökt lax
- 200 g Creamcheese gräslök
- 1 msk citronsaft
- 1 msk hackad dill
Garnering
- Sikrom
- Groddar
Gör så här:
Omelett: Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsform (ca 35×25 cm) och vik upp på kanterna. Vispa ihop omeletten och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader tills den är helt fast men inte fått nån färg, 5-10 min. Vänd försiktigt upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet ovanpå. Låt kallna.
Laxmousse: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
När omeletten har kallnat, fördela fyllningen ovanpå och lägg ut spenatblad. Rulla ihop och låt pressa i plastfolie över natten.
Skär upp rullen och garnera med sikrom och groddar!