Hemgjord majonnäs

Majonnäs använder jag till väldigt mycket och det känns mycket roligare att använda en hemmagjord! Inte så svårt och den håller flera veckor i kylen.

20190708_000546

Ingredienser

Gör så här:

Viktigt! Alla ingredienser måste vara samma temperatur, annars KOMMER majonnäsen att skära sig. Använder du stavmixer så kan du blanda om alla ingredienserna (inkl oljan) för att få dom till samma temperatur innan du börjar mixa.

Elvisp: Lägg ägg, vinäger och senap i en skål och tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Fortsätt vispa en stund efter att all olja är tillsatt. Smaka av med vitpeppar och salt. Om majonnäsen blir för tjock kan man späda med lite vatten (samtidigt som man vispar) och mer olja om den blir för tunn. 

Stavmixer: Jag gör alltid majonnäs med stavmixer, det är superlätt och skär sig inte lika lätt. Häll alla ingredienser (inkl olja) i en smal hög bunke, ställ stavmixern i botten och mixa sakta uppåt. Rör om ordentligt med mixern och majonnäsen är klar!

Om majonnäsen ändå skär sig:

  1. Tillsätt kallt vatten och vispa kraftigt
  2. Ta ett nytt ägg och tillsätt försiktigt den skurna majonnäsen under kraftig vispning
  3. Börja om…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s