Sötstark grov senap

Jag gör senap en gång per år och det är till jul! Det blir extra gott att griljera julskinkan sen!

senap

Ingredienser

  • 52 g gula senapsfrön (2 påsar)
  • 26 g bruna senapsfrön (1 påse)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk strösocker 
  • 2 msk honung

Gör så här:

Koka upp vatten och senapsfrön, låt sjuda 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa i matberedare eller med stavmixer. Häll upp i glasburk och förvara kallt!

Senapen håller flera månader i kylskåp eller matkällare. För längre hållbarhet, vakuum-konservera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s