Skagenröra

Skagenröra passar till all sorts fisk på julbordet! Det är dessutom gott till mycket annat.20190821_104635

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl crémefraiche 
  • ½ dl majonnäs
  • ¼ dl finhackad schalottenlök 
  • 1 tsk löjrom
  • ½ msk finhackad dill
  • Salt och vitpeppar
  • (½ gelatinblad + 1 msk vatten)

Gör så här:

blanda crémefraiche, majonäs, lök, löjrom och dill i en skål. Lägg gelatinet i blöt och koka upp 1 msk vatten, smält gelatinet och tillsätt under omrörning. Hacka räkorna grovt och rör ner. Låt stå kallt ett par timmar. Det går att utesluta gelatinet men den blir då lite lösare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s