Senapsgriljerad skinka

Inget slår doften av en nygriljerad skinka!

20190707_231919

Ingredienser

  • 3-5 kg kokt skinka med svål
  • 1 ägg
  • 3 msk sötstark grov senap 
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1/2 dl panko-ströbröd
  • Rörsocker strö

Gör så här:

Skär bort svålen men lämna en del av fettkappan kvar på skinkan. Vispa ihop ägg, limeskal och senap, rör i ströbrödet och fördela smeten på skinkan. Strö över rörsocker och grädda i mitten av ugnen på 225 grader 10-15 min. Låt svalna och klä in i aluminiumfolie och ställ i kylen. 

Låt skinkan stå i kylen över natten innan den skärs upp så stannar griljeringen kvar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s