Risgrynsgröt

Risgrynsgröt är både gott och enkelt och kan dessutom användas i både mat och efterrätter!

20190821_103954

Ingredienser 6 portioner

  • 4 dl vatten
  • 50 g smör
  • 3 dl grötris
  • 1 tsk salt
  • 1 liter mjölk
  • (Vanilj/kanelstång)

Tillbehör

  • Smör

Gör så här:

Koka upp vatten, salt och smör i en kastrull (man kan tillsätta en urskrapad vaniljstång och en hel kanelstång). Tillsätt riset och rör om ordentligt, låt sjuda i 5 min. Värm mjölken vid sidan av och tillsätt den kokande mjölken till riset, sjud under lock på svag värme ca 30 min. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s