Mjukt tunnbröd

Det är enkelt och väldigt gott att göra eget tunnbröd!20190821_103720

Ingredienser 10 bröd

  • ¼ pkt jäst
  • 50 g smör
  • 3 ½ dl mjölk
  • 1 ½ msk socker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ½ tsk fänkålsfrön, krossade
  • 1 ½ dl dinkelmjöl fullkorn
  • 6 dl vetemjöl special

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll mjölken över jästen och vispa ordentligt tills jästen har löst sig helt. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 min.

Dela degen i 10 bitar och rulla till bullar. Kavla ut varje bulle på mjölat bord till en tunn kaka. Stek i en torr panna tills de fått fin färg på båda sidor. Lägg direkt i plastpåsar så blir de inte torra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s